Loading... (0%)
Slide background

Berkeryds Scoutkår

Stena Renewables Vindbonus om 13 000 kr ska användas till att bygga nya grillstugor längs favoritstråket. Grattis!

Slide background

Vetlanda grillgäng

Stena Renewables Vindbonus om 11 000 kr ska användas till att köpa nya hamburgare till alla grillare. Grattis!

Slide background

Halmstads hanbollsklubb

Stena Renewables Vindbonus om 17 000 kr kommer väl till pass när klubben ska på träningsläger till Polen. Grattis!

Vindbonus

Stena Renewable delar årligen ut en Vindbonus för samtliga vindparker. Vindbonusen består av 10 000:- per verk och år som läggs i en pott som föreningar i närområdet kan söka pengar ur.

Pengarna är tänkta att kunna öka värdet på de ideella insatser som ständigt utförs av eldsjälar inom föreningar runtom i landet. Föreningarna ansöker om bidrag de behöver för just sin verksamhet, det kan vara tex: nya skidspår, instrument, gymnastikutrustning, fotbollsmål, teater kulisser mm.

VINDBONUS-BILD
midsommarfirande-2

Ansökan

Varje park har ett sista ansökningsdatum (se ”ansök om Vindbonus”). I ansökan är det viktigt att tydligt beskriva syftet med den sökta bonusen samt vad man kan använda pengarna till om man tex får hälften av det sökta beloppet. Eventuell möjlighet för Stena Renewable att synas i samband med användandet av Vindbonusen får gärna beskrivas i ansökan, det kan vara genom logga på nummerlappar, skyltar vid en sarg eller liknande.

Summan för Vindbonus i respektive park:
Saxberget, Ludvika kommun, totalt 120 000 kr.
Möckelsjö, Härnösands kommun, totalt 50 000 kr.
Örbacken, Mjölby & Boxholms kommun, totalt 110 000 kr.
Lemnhult, Vetlanda kommun totalt 320 000 kr.
Grytsjön & Uddared, Laholms kommun, totalt 210 000 kr.
Fredriksdal, Nässjö kommun, totalt 100 000 kr.

Ansök här

Urval

Efter att ansökningstiden har gått ut så sammanställs ansökningarna och sedan utses vinnarna av en jury på Stena Renewable. Beslutet går ej att överklaga, det finns heller ingen garanti att man får det sökta beloppet utan man kan få en mindre summa, därför är det viktigt att specificera även vad man kan använda en mindre summa till.

De föreningar som valts ut stäms av med Fritidsförvaltningen i aktuell kommun för att säkerställa Föreningens verksamhet. Efter utdelad Vindbonus redovisar Föreningarna vad pengarna använts till genom tex bilder och kvitton. Man är välkommen att som förening söka Vindbonus varje år, även om man fått året innan.

 

IMG_0274

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare