Loading... (0%)

Vindpark Fredriksdal

01 juli 2015

Pressmeddelande 1/7 2015

Stena Renewable delar nu ut årets Vindbonus för Vindpark Fredriksdal. Totalt 8 föreningar får dela på de 100 000 kronor som delas ut från Stenas 10 vindkraftverk i Vindpark Fredriksdal i Nässjö kommun.

”Intresset kring vår Vindbonus har i år varit starkt och det tycker vi naturligtvis är jätteroligt”, berättar Peter Zachrisson, VD för Stena Renewable. Av de nästan 30 inskickade ansökningarna har 8 föreningar valts ut och de som delar på årets Vindbonus är:

Älgaryd-Röd-Lannefalls Jaktlag

Barkedryds Scoutkår

Stiftelsen Lehmans Verkstad

Fredrikdals Samhällsförening

Träningsverket Bodafors

Bodafors SK

Bodaforsortens Jaktvårdsförening

Nässjö IF

Detta är andra gången föreningar i området får dela på Vindbonus, första gången var år 2014 i samband med invigningen av Vindparken. Totalt har Stena idag 96 vindraftverk i drift och betalar där igenom ut nästan 1 miljon till det lokala föreningslivet kring våra vindkraftparker.

Vindbonusen, som delas ut varje år, utgår med 10 000 kronor per vindkraftverk och det är öppet för alla föreningar i vindparkens närhet att ansöka. Ansökningstiden för Vindpark Fredriksdal går ut 1/6 varje år.

Den 24 augusti kommer Vindbonustagarna firas vid en ceremoni i Barkeryds Församlingshem med mingel och mat.

Kontakt: Peter Zachrisson, VD Stena Renewable AB, tel 0704-855 393

Stena Renewable AB ingår i Stena Sfären som är aktiv inom återvinning, färjelinjer, offshore, rederi, fastigheter och finans. Stena Renewable AB är en långsiktig investerare inom förnyelsebar energi har närmare 100 vindkraft i drift.

 

 

 

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare