Loading... (0%)

Glädjebesked till föreningar! Stena delar ut Vindbonus från vindkraftverken på Saxberget.

29 april 2010

I dag lämnas glädjande besked till de nio föreningar som tillsammans delar på 20010-års Vindbonus, totalt 120 000 kronor. Dessutom delas ytterligare nästan 100 000 kronor ut från Fjällbergets vindkraftverk.

Stena Renewable delar årligen ut Vindbonus från de tolv vindkraftverken på Saxberget. Vindbonus delas ut varje år under hela vindkraftverkens cirka 20-åriga livslängd och går till föreningarna i vindkraftparkens närområde samt i Ludvika kommun. Vindbonusen utgår med 10 000 kronor per vindkraftverk och år och det är öppet för alla föreningar i kommunen att söka Vindbonus. Från Fjällbergets vindkraftverk delas dessutom varje år ut Vindbonus i relation till produktionen till IFK Grängesberg och Ljungåsens friluftsanläggning.

Tiden för ansökningarna för Vindbonus gick ut den 31 januari 2010 och antalet ansökningar översteg med råge förra årets ansökningar. ”Det är glädjande att allt fler föreningar söker Vindbonus. Det måste betyda att förra årets Vindbonus kommit till god användning för föreningslivet i vindkraftparkens närområde!” anser Göran Danielsson, vd för Stena Renewable Energy.

De nio föreningar som delar på Vindbonusen i år är, utan inbördes rangordning, Grängesbergs jaktklubb, Svanskogens Golf, Cykelklubben CSK, Grangärde Orienteringsklubb, Väsmans Isseglarsällskap, Björnhyttans byalag, Ludvika Scoutkår, Saxdalens byalag samt Saxdalens skolstyrelse. Vindbonusen kommer bl.a. att gå till isjaktssegel, material till jakttorn, förbättring av mountainbikespår samt orienteringskartor.

De tolv vindkraftverken på Saxberget, vilka invigdes för precis ett år sedan, har tillsammans med de fem vindkraftverken på Fjällberget gett god produktion under 2009 trots att vindförhållandena under året varit något sämre än vid ett normalår. ”Vi är enormt stolta över vår vindkraftpark i Ludvika och så snart vi har möjlighet framhåller vi parken och det goda samarbetet med kommunen och föreningslivet i närområdet som ett gott exempel på att vindkraft gör skillnad, både för miljön och för det lokala föreningslivet.” säger en stolt Göran Danielsson.

I mitten av mars kommer Vindbonustagarna firas vid en ceremoni i Saxdalens Folkets Hus då även filmer från några av förra årets pristagare kommer att visas.

Kontakt:
Göran Danielsson, VD Stena Renewable Energy AB, tel 0704 85 53 91

Om Stena Renewable Energy AB:

Stena Renewable Energy är Stena Sfärens bolag för investeringar i vindkraft. Målet för Stena Renewable Energy, som ingår i Stena Sfären och arbetar med satsningen på vindkraft, är att bygga 200 vindkraftverk de närmaste åren, vilket sammantaget möjliggör minskade koldioxidutsläpp motsvarande 500 000 personbilar.. Hemsida www.stenarenewable.com

Stena Sfären är verksam inom färjelinjer, rederi, offshore, fastigheter, finans samt handel och återvinning av metaller. Sfären omsatte ca 50 Mdr kr under verksamhetsåret 2009. Antalet anställda uppgår till ca 17 000. För ytterligare information, se www.stena.com.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare